x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(8) "companii"

Vine austeritatea la STB, fosta RATB. Dar și un concert aniversar

STB, fosta RATB, se pregătește de stoparea creșterilor salariale și tăieri drastice la piese de schimb, dar organizează un concert aniversar.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 05.07.2019, 18:06

Un document intern al Societății de Transport București (STB) consultat de G4Media.ro arată că firma Primăriei se pregătește de măsuri de austeritate: amânarea creșterilor de salarii programate la 1 septembrie, ”reducerea drastică a achiziției de materiale, piese de schimb”, stoparea angajărilor și promovărilor, tăieri de sporuri. În paralel, STB organizează sâmbătă un concert aniversar.

 

Măsurile de austeritate sunt cauzate de tăierea bugetului acordat de Primăria București societății de transport, iar STB va trebui să-și diminueze cheltuielile cu 357,5 milioane de lei, după cum arată adresa Serviciului de Buget din companie remis Consiliului de Administrație și vizat de directorul general, Andrei Creci.

 

Cum reacționează angajații STB? „În afară de cele 400 de OTOKARE noi care au venit, şi care sunt în garanţie, şi care şi ele ne creează probleme tehnice, restul parcului este sub orice critică. Din cele 1.000 de autobuze Mercedes euro 3 şi euro 4, achiziţionate în urmă cu peste 10 ani, în proporţie de 30% ele sunt puse pe butuci în autobaze şi depouri. Tramvaiele sunt şi ele sub orice critică, nici nu mai putem discuta. Spre exemplu, autobuzul pe care eu îl conduc, este un autobuz vechi care în permanenţă este defect. Defecţiuni la sistemul de iluminare, defecţiuni la sistemul de frânare, etc” a declarat pentru G4Media.ro Mihai Trancă, şofer STB, vicepreşedintele Sindicatului TRANS-PUBLIC din STB SA.

 

Articolul integral pe G4MEDIA