Vlădescu vrea acţiuni foarte dure împotriva evaziunii fiscale şi critică inspectorii ANAF (VIDEO)

„Evaziunea fiscală constituie o problemă majoră a României şi nu pot să mulţumesc nimănui (…) Cea mai bună lege, cele mai bune norme sunt absolut caduce. Dacă dumneavoastră nu vă faceţi treaba, şi mesajul meu este să vă faceţi treaba (…) Vreau să fiţi foarte activi, să ieşiţi din birouri, să-i lăsaţi în pace pe contribuabilii care plătesc şi să vă ocupaţi de evaziune. Ieşiţi din birouri şi aflaţi ce se întâmplă în judeţele şi oraşele dummneavoastră. Nu e bine ce se întâmplă, avem nevoie de o acţiune foarte dură, foarte solidă”, a spus Vlădescu la prezentarea raportului anual al ANAF.

Vlădescu a ţinut să mulţumească contribuabilior care şi-au plătit obligaţiile şi primului ministru, Emil Boc, prezent la eveniment, pentru susţinerea sa, dar a afirmat că nu-şi poate mulţumi lui personal, preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, şi angajaţilor ANAF până când nu vede măsuri de limitare a evaziunii.

Ministrul a povestit că, în ultima duminică, a fost într-o plimbare prin Bucureşti cu unii dintre şefii ANAF, care nu ştiau să ajungă în zonele cu evaziune fiscală ridicată, deşi cunoşteau denumirile acestora.

„Nu ştiu cum aţi fost numiţi şi nu mă interesează cum aţi fost numiţi. Indiferent ce credeţi despre mandatul pe care l-aţi primit acolo unde aţi fost numiţi, pentru mine există un singur mandat: lupta împotriva evaziunii fiscale”, a spus Vlădescu.

El a vorbit dur, cerând angajaţilor ANAF să nu facă nicio concesie contribuabililor evazionişti şi să nu cedeze presiunilor, indiferent de unde vin acestea.

„Dacă simţiţi că nu mai faceţi faţă, apelaţi la şefi, la domnul preşedinte Blejnar şi la mine”, le-a transmis Vlădescu angajaţilor ANAF.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed