Wall Street a închis miercuri în scădere puternică, din cauza temerilor legate de inflaţia ridicată din SUA

0
41
Wall Street a închis miercuri în scădere puternică, din cauza temerilor legate de inflaţia ridicată din SUA

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1,8%, după ce marţi a consemnat cea mai slabă evoluţie după luna februarie. S&P 500 a coborât cu 2%, iar Nasdaq Composite cu 2,5%.

Vânzările s-au intensificat odată ce S&P 500 a coborât sub minimul atins marţi, un nivel urmărit îndeaproape de traderi datorită redresării care a avut loc în timpul tranzacţiilor din ziua precedentă. După ce S&P a coborât sub minimul respectiv, indicele şi-a continuat declinul.

Inflaţia din SUA a consemnat în aprilie cel mai ridicat nivel după 2008, indicele preţurilor de consum avansând cu 4,2% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, în timp ce Dow Jones a estimat o creştere de 3,6%. Avansul lunar, de 0,8%, a depăşit creşterea anticipată, de 0,2%.

Excluzând preţurile volatile ale energiei şi alimentelor, indicele preţurilor de consum a crescut cu 3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020 şi cu 0,9% faţă de luna precedentă. Estimările erau de 2,3% şi de 0,3%.

Investitorii sunt îngrijoraţi că accelerarea inflaţiei va reduce marjele şi profiturile companiilor. Dacă presiunile de creştere a preţurilor vor deveni prea mari, o perioadă lungă de timp, Rezerva Federală va fi nevoită să înăsprească politica monetară.