Zelenski le mulţumeşte lui lui ”Joe Biden, Congresului american şi poporului american” pentru trimiterea unui ajutor militar în valoare de 275 de milioane de dolari. Rachete cu rază lungă de acţiune, obuze de artilerie, armament antitanc şi ”alte arme”

Volodimir Zelenski confirmă pe X că este vorba despre rachete cu rază lungă de acţiune ”de care avem multă nevoie”, obuze de artilerie, armament antitanc, dar şi ”alte arme”, fără să precizeze despre ce armament este vorba.

I am grateful to Joe Biden, U.S. Congress and its both parties, as well as the American people for the new military aid package announced today.

It includes much-needed long-range missiles, precision artillery munitions, anti-tank capabilities, and other weapons.

This…

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

”Acest ajutor vine într-un coment critic, în timp ce inamicul îşi intensifică atacurile de-a lungul liniei frontului”, precizează el.

”Libertatea este o valoare cardinală a naţiunilor noastre. Pentru a o apăra, avem nevoie de susţinerea continuă a Statelor Unite şi celorlalţi aliaţi ai noştri”, scrie el.

Statele Unite au anunţat vineri un ajutor militar în valoare de 275 de milioane de dolari în ”ajutorul Ucrainei să respingă ofensiva Rusiei în apropiere de Harkov”.

Acest material, retras din stocurile militare americane, include muniţie de lansatoare de rachetă de tip HIMRS, obuze de artilerie, rachete ghidate şi armament antitanc, de care Ucraina are ”nevoie urgentă”, a anunţat într-un comunicat Departamentul de Stat american.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed