Ziua Națională în întreaga lume! Sărbătorim și cântăm românește la New York, Chicago, Santa Monica, Londra, Verona ori Stuttgart

Românii de pretutindeni se bucură de Ziua Națională! Ca niciodată, se săbătorește românește, cu bucate tradiționale și muzică autentică, în zeci de metropole ale lumii precum New York, Chicago, Santa Monica, Londra, Belfast, Verona ori Stuttgart.

1 decembrie 2023 cu evenimente și petreceri în întreaga lume. Dacă mulți aflați din țară se bucură de o minivacanță înainte și după Ziua Națională, mulți români stabiliți în întreaga lume s-au organizat ca niciodată și au pus la cale multe petreceri dedicate cele mai mari sărbători.

1 decembrie la Belfast cu Oana Lianu, supranumită ”prințesa naiului”. Uimitoarea româncă va concerta vineri, la Elmwood Hall Queen’s University din Belfast, un eveniment organizat cu sprijinul Consulatului general al României. Intrarea la evenimentul muzical va fi liberă.

Sărbătoarea națională la New York. Nu doar de 1 decembrie, ci și pe 2 decembrie sunt așteptați românii din metropola americană la un festin tradițional culinar și muzical excepțional, la Romanian Garden, ”kilometrul 0” din cel mai mare oraș american în ceea ce privește evenimentele muzicale românești. Cap de afiș, cantautorul Gheorghe Gheorghiu, artistul a cărui carieră muzicală a fost legată în totalitate de cântecul românesc de dragoste. Vor mai ”da mână cu mână”, grupurile Amor și Autentic, de asemenea, umoriștiilor de la Zebra Show.

 1 decembrie în Santa Monica, Statele Unite ale Americii, cu Minodora și Simona Rusu. Una dintre cele mai mari petreceri concertistice dedicate Zilei Naționale, National Romanian Block Party va avea loc în Santa Monica, Los Angeles (1212 3RD Street Promenade).

Ziua Națională în întreaga lume! Sărbătorim românește la New York, Chicago ori Santa Monica

Popularul solist de muzică de petrecere Nicu Paleru este vedeta unei autentice dedicată marii petreceri românești, care va avea loc lângă Verona (Italia), la un mare salon de evenimente. pe 2 decembrie, alături de populara Angela Rusu, solistul va continua petrecerea cu spectacolul ”Dor de România mea” ( Rijkevorsel, Belgia)

Bianca Crenganiș va cânta în  Londra, iar marea artistă Maria Dragomiroiu va sărbători Ziua Națională cu românii din  Stuttgart. Alături de prestigioasa solistă, Paul Stângă și Gheorghe Turda.

Un întreg alai de artiști din branșa muzicii folclorice și de petrecere așteaptă românii din Chicago la un spectacol polivalent (FOTO) cu prilejul Zilei Naționale.

Și basarabenii de la Carla’s Dreams invită românii din metropola sus amintită la un show ce va avea loc tot pe 1 decembrie, la Compass Arena (625 Joliet Rd, Willowbrook, IL 60527, USA)

Festa Nazionale Della Romania se sărbătorește cu o mică întârziere, sâmbătă, în Sicilia . Apreciatul solist George Rotaru, Elisabeta Turcyu, Georgel Nucă, Mariana Velichea și Cati Alexoaie vor susține recitaluri la Galleria Civica-Enna.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri