10 bănci pot depune ofertele pentru intermedierea emisiunii de eurobonduri

Acestea vor putea transmite oferte îmbunătăţite pentru a fi selectate ca administratori ai emisiunii de euroobligaţiuni cu o valoare de cel puţin 500 milioane euro şi maturitate de cinci ani.

Instituţiile financiare selectate de Finanţe pentru negocieri sunt Barclays Capital, Citibank N.A., Credit Suisse, Deutsche Bank, EFG Eurobank reprezentată de Bancpost, Erste Bank prin Banca Comercială Română, HSBC Group, ING, Societe Generale, Unicredit.

Cele 10 bănci vor participa la negocieri cu Ministrul Finanţelor în vederea definitivării structurii grupului de administratori ai tranzacţiei emisiunii de euroobligaţiuni. Iniţial au depus oferte 23 de instituţii. Pe 17 august, directorul general al Trezoreriei statului, Laurenţiu Andrei, declara pentru NewsIn că „poate fi vorba şi de un sindicat”.

 Finanţele solicitaseră, în 7 august, băncilor de investiţii propuneri pentru intermedierea unei noi emisiuni de eurobonduri pe piaţa externă, cu valoare indicativă de minimum 500 milioane euro şi maturitate de 5 ani. Sumele obţinute vor fi necesare pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. Perioada estimată pentru lansarea emisiunii este a doua parte a anului 2009, dar ministerul a precizat că, în cazul înrăutăţirii condiţiilor din piaţă, nu sunt excluse amânarea, anularea sau schimbarea condiţiilor tranzacţiilor.

Ultima emisiune de eurobonduri lansată de România a fost în iunie 2008, când au fost vândute titluri de 750 milioane euro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed