5 motive pentru o economie circulară

0

În ultimele decenii modelele de afaceri au evoluat încet de la modelul liniar, în care deșeurile rezultate din procesul de producție poluează, la un model în care o mica parte din deșeuri se reciclează. Ultima tendința și cea mai eficienta este de a migra către modele circulare de afaceri. Acestea implică un proces mai complex care ia în calcul toate aspectele ce pot duce la o amprentă de carbon cat mai redusa a consumului, de la designul produsului, la distribuție.  Principalele obiective ale unui sistem de economie circulara sunt reutilizarea, reciclarea, repararea și folosirea deșeurilor ca materie primă.

Daniela Șerban în parteneriat cu Asociația Economiei Circulare (AEC), cu susținerea Money.ro vor aduce în discuție în următoarele săptămâni 5 motive pentru Economia Circulară:

#1 Reducerea presiunii asupra mediului

#2 Stimularea inovației

#3 Creșterea competitivității

#4 Crearea de locuri de muncă

#5 Stimularea creșterii economice

”Economia circulară este cea mai buna soluție global acceptată pentru reducere impactului asupra mediului, prin utilizarea cât mai eficientă a putinelor resurse ce ne-au ramas disponibile. In sistemul circular, accentul se pune pe designul inițial al produselor și pe folosirea materialelor prietenoase mediului, pretabile reutilizarii, recuperarii și reciclarii”, susține Alexandru Grădișteanu, cofondator AEC.

Daniela Șerban, Partener AEC

”În România prea puține produse țin cont de principiile economiei circulare, iar serviciile de utilizare a activelor la comun au fost în unele cazuri restricționate. Doar prin crearea de noi legături dintre furnizori, producători și oameni de știință se poate crea un traseu circular între materii prime, produse finite și deșeuri. Este nevoie de măsuri și acțiuni concrete care nu suportă amânare atât de aliniere a legislației, cât și de conectare a mediului de afaceri cu toate părțile interesate”, susține Daniela Șerban, Partener al AEC.

Mizează pe #circular pentru a deveni #extraordinar!