MDRT: legea turismului trebuie elaborată împreună cu specialiștii din domeniu

„Am  primit propuneri de la unele asociații pentru legea turismului. Le mulțumesc celor care au răspuns dialogului pe care l-am propus și pe care îl voi susține în continuare. Îi invit pe toți cei interesați de viitorul acestui sector să fie la fel de activi și implicați, la fel de aproape de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Cred că mai important decât să ne întâlnim și să discutăm problemele cu care ne confruntăm, este să venim, fiecare dintre noi, cu propuneri de soluții, concrete și documentate”, a spus Cristian Bărhălescu.

 

Declarația a fost făcută cu ocazia întâlnirii secretarului de stat cu mediul privat și cu primarii stațiunilor de pe litoralul românesc, în cadrul a două evenimente organizate  la sfârșitul acestei săptămâni la Mamaia: Bursa Litoral – Delta Dunării 2013 și întâlnirea Consiliului Consultativ al Turismului (CCT).

 

Membrii CCT au discutat aspecte legate de necesitatea susținerii din partea MDRT a evenimentelor care se organizează în România și au impact asupra creșterii numărului de turiști, precum și un proiect de promovare propus de Asociația Națională a Agențiilor de Turism, denumit „Vacanță în țara mea”, pentru care s-a propus ca ministerul să susțină efectiv campania de promovare a ofertelor speciale puse la dispoziție de industria de turism din România.

 

Întâlnirea cu primarii localităților de pe litoral și cu operatorii de turism din această zonă a avut în vedere o primă analiză a sezonului estival curent și discutarea măsurilor prioritare pentru sezonul 2013. Au fost identificate următoarele priorități pentru acțiunea comună a participanților: rezolvarea problemelor datorate sistemului actual de administrare a plajelor, finalizarea Planului Urbanistic Zonal pentru litoral și rezolvarea unor probleme legate de furnizorii de utilități.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed