Caviar de cea mai înaltă calitate “Made in China”?

Caviarul marca Kaluga Queen produs pe Lacul Qiandao, un rezervor de 573 kilometri pătrați, realizat de om, la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Shanghai, este servit în 21 din cele 26 de restaurante cu trei stele Michelin din Paris, precum și în restaurantul din Monaco al bucătarului superstar francez Alain Ducasse. Acest caviar a fost, de asemenea, servit liderilor mondiali la summitul G20 din 2016 din Hangzhou. Chiar și așa, originea chineză a mărcii este discretă pe ambalaj – cel puțin pentru moment.
„Consumatorii realizează că, deși caviarul nostru este produs în China, este cel mai bun caviar cultivat și poate rivaliza cu caviarul sălbatic”, spune Xia Yongtao, managerul general adjunct al Kaluga Queen. „De aceea produsul nostru este atât de solicitat”.

Kaluga Queen vinde 60 de tone de caviar pe an, spune compania, făcându-l cel mai mare producător din lume. Există 30 000 de sturioni pe Lacul Qiandao, care pot crește până la 200 kg pe parcursul unui deceniu necesar pentru a ajunge la maturitatea sexuală. Kaluga Queen are, de asemenea, aproximativ 40 000 de pui mai tineri în tancurile incubatoare speciale, la sediul său, la două ore de mers cu mașina. Cu un caviar al cărui preţ începe de la 150 de dolari pentru o cutie mică și faptul că 15% din greutatea corporală a unui sturion matur este formată din ouă (caviarul), preţul unui singur pește poate rivaliza cu preţul unui Ferrari.

„Desigur, cel mai bun caviar vine de la sturionul caspic sălbatic”, spune Abbas Azari, expert în caviar iranian cu o experiență de peste patru decenii în industrie, care a vizitat Kaluga Queen pentru a inspecta procesul de producție pentru un client. „Dar caviarul chinezesc este foarte bun. Are propriile calități speciale. ”

Kaluga Queen produce mai multe soiuri de caviar: există o sămânță sărată, cenușie verde a sturionului siberian; verde deschis, cu aromă untoasă de la Kaluga și Amur Hybrid – cel mai bine vândut soi al mărcii și ceea ce a fost servit la G20 și soiul verde-stralucitor rusesc, favorit pe piața franceză, care se topește într-o salinitate cremoasă. Apogeul caviarului este considerat a fi Beluga, cu sfere mai mari, cu o culoare apropiata de culoarea cărbunelui și cu gust subtil. O cutie mică produsă de Kaluga Queen din acest soi costă 2.100 de dolari – cea ce înseamna 60 de cenți pentru un ou lucios.

„Unul dintre motivele succesului nostru este urmărirea neîncetată a controlului optim al calității”, spune Xia. „Caviarul nostru costă cu 10% mai mult decât omologul nostru occidental, dar cererea depășește oferta.” Caviarul este păstrat 24 de ore din 24 în condiții controlate cu meticulozitate.

În timp ce 80% din produsele Kaluga Queen sunt exportate în U.E., Statele Unite ale Americii și în Asia Centrală, există o cerere tot mai mare în rândul chinezilor bogați.
“Chinezii îşi doresc întotdeauna cele mai bune lucruri”, spune proprietarul unui renumit restaurant chinezesc specializat în preparate din raţă. „Dacă caviarul este cel mai bun din bucătăria occidentală, îl vor accepta”, scrie time.com.

Atragerea consumatorilor occidentali care să plătească un preţ mare pentru alimente fine, care spun că sunt „Made in China” este o altă provocare. Dar este o provocare pe care producătorii de caviar din China ar putea să o depășească.

Kaluga Queen

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed