Iohannis, atac virulent la adresa lui Dragnea și Tăriceanu: De ce s-or fi grăbit să îngrașă porcul înainte de Crăciun

Șeful statul a vorbit și despre modul în care sunt modificate legile justiției și spune că sunt proceduri nemaivăzute și netransparente fiind ignorate pe față avizele CSM și spune foarte clar: „Aștept să se pronunțe CCR și când legile vor ajunge la mine mă voi referi la conținutul acestor legi, la articole pe care le voi considera demne de o atenție aprofundată. Am înceredere că aceste legi vor fi îmbunătățite și în faptul că judecătorii CCR se vor apleca cu mult profesionalism și multă obiectivitatea asupra celor contestate”.

 

 

„N-am crezut să mai văd la televizor politicieni de diferite culori care să spună că justiția în România trebuie să își facă de cap. Faptul că se fac astfel de afirmații în spațiul public trebuie să ne dea de gândit foarte serios”, a adăugat președintele României.

 

 

„Foarte multe discuţii s-au purtat în cursul anului 2017 despre ce fac judecătorii, mai mult poate s-a discutat despre ce fac procurorii. În general, a apărut aşa un entuziasm de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie. Acum, având în vedere că avem câteva persoane condamnate penal, urmărite penal, judecate penal, chiar în conducerea statului, nu-i de mirare”, a afirmat Iohannis.
Șeful statului a reafirmat că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului.
„Eu am afirmat în repetate rânduri şi o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului exact din acest motiv. Pentru că, dintr-un interes personal, evident, ei vor fi tot timpul tentaţi să pună sub semnul întrebării sistemul de justiţie, Justiţia, judecătorii, procurorii, dăunând astfel grav statului, încrederii cetăţeanului în stat şi încrederii cetăţeanului în Justiţie”, a spus şeful statului.

 

 

Klaus Iohannis a felicitat conducerea Consiliul Superior al Magistraturii, precizând că a fost „un an complicat politic pentru România, nu numai pentru CSM”.

 

„În România justiţia e independentă şi trebuie să rămână aşa. Eu, preşedintele României, o să fac orice îmi stă în puterea constituţională să vă ajut să garantaţi independenţa justiţiei. Despre independenţa justiţiei nu trebuie să discutăm, asta nu se discută, trebuie să rămână, să existe, face parte din nucleul dur al democraţiei din Românie, din valorile UE, din arhitectura de bază a unui stat democratic din secolul 21”a mai spus Iohannis.

 

 

Președintele Klaus Iohannis participă, vineri, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, prima din acest an, în cadrul căreia urmează sa fie aleasă noua conducere a CSM. Potrivit Constituției, președintele României prezidează ședintele CSM la care participă.

La ședința CSM participă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general Augustin Lazăr.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed