Primul restaurant care serveşte mâncare gătită de roboţi

Un restaurant din Boston, Statele Unite, oferă mâncare ieftină realizată în exclusivitate de către roboţi. La restaurantul Spyce din SUA, un grup de cercetători au colaborat cu un bucătar cu stele Micheline pentru realizarea unor roboţi bucătari, potrivit Playtech.

 

Există câteva limitări în materie de reţete, dar creaţiile de care sunt capabili roboţii sunt apreciate şi sunt realizate la fel ca cele ale unui bucătar cu tradiţie.

 

Cei patru studenţi MIT cu experienţă în robotică sunt foarte mândri de performanţa lor şi sunt încântaţi că au reuşit să elimine nevoia de bucătari de linie. Prin eliminarea unor salarii, au scăzut costurile de producţie, iar mâncarea este mai ieftină, fără a se face compromisuri de calitate.

 

În practică, roboţii sunt de forma unor tuburi de dimensiuni generoase ce funcţionează pe inducţie magnetică pentru a încălzi mâncarea. Materia primă este aruncată în acele tuburi, unde ingredientele sunt amestecate şi încălzite la diverse temperaturi, în funcţie de reţetă. Roboţii se curăţă singuri după fiecare fel de mâncare, fără nici un fel de intervenţie din partea unui om.

La Spyce, o farfurie de mâncare gătită de roboţi începe de la 8 dolari.

 

Deşi procesul de gătire este realizat în totalitate de către roboţi, prepararea ingredientelor ce urmează să fie gătite şi aranjarea în farfurie a produsului finit cade momentan în sarcina oamenilor.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed