Zelenski anunță că a discutat cu Ciucă despre Transnistria: Scopul ruşilor este ameninţarea Moldovei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze situaţia în regiunea Transnistria, însă forţele armate ale Ucrainei sunt pregătite pentru o posibilă astfel de ofensivă a Rusiei, informează site-ul preşedinţiei, citat de News.ro.

După o întâlnire cu directorul general al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA), Rafael Grossi, Zelenski le-a declarat jurnaliştilor că este de aceeaşi părere cu Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, în ceea ce priveşte situaţia actuală în regiune. El a spus că a discutat problema şi cu premierul român Nicolae Ciucă, marţi, la Kiev.

Ciucă, după întâlnirea cu Zelenski: L-am asigurat de sprijinul deplin al Românei

 

“Înţelegem clar că acesta este unul dintre paşii Federaţiei Ruse. Acolo acţionează serviciile speciale. Nu este vorba doar de fake news. Scopul este evident – destabilizarea situaţiei în regiune, ameninţarea Moldovei. Ei ar trebui să ştie că dacă Moldova susţine Ucraina, vor exista anumiţi paşi”, a afirmat Zelenski.

El a adăugat că Ucraina ştie că trupele ruse, prezente în teritoriu de mulţi ani, sunt pregătite tot timpul pentru a acţiona. “Însă noi le înţelegem capabilităţile. Forţele Armate ale Ucrainei sunt pregătite şi nu se tem de ei”, a mai spus Volodimir Zelesnki.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed