Rafila a fost în Cuba! ”Am vizitat două spitale să văd cum se administrează anumite medicamente”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nimeni nu i-a reproșat nimic despre vizita în Cuba, unde a mers pentru a semna un memorandum, folosind oportunitatea unui congres medical care s-a desfăşurat în această țară. Rafila a mai spus că a vizitat două spitale pentru a vedea cum se administrează anumite medicamente care tratează boli și care în România nu au un răspuns, de exemplu pentru piciorul diabetic, relatează news.ro.

Întrebat duminică seară, la Antena 3, dacă i-a fost reproșat ceva legat de vizita în Cuba, Alexandru Rafila a explicat că nu a fost un lucru făcut pe cont propriu.

”Nu era ce să mi se reproşeze, nu a fost un lucru pe care l-am făcut pe cont propriu, am fost în Cuba fiindcă încă din luna ianuarie Guvernul României a semnat un memorandum de înţelegere cu  această ţară prin care trebuia să încheiem un acord bilateral în domeniul sănătăţii, el trebuia semnat. Şi am folosit oportunitatea legată de un congres internaţional la care au participat 30 de miniştri ai sănătăţii, inclusiv – în afară de mine – doi din UE”, a declarat Alexandru Rafila, citat de news.ro

Ministrul Sănătăţii a subliniat că a vizitat două spitale pentru a vedea cum se tratează anumite boli care în România nu au încă un răspuns, cum ar fi piciorul diabetic, boală care duce la circa 10.000 de amputări anual.

Alexandru Rafila a adăugat că atacurile privind vizita sa în Cuba au venit în special din partea USR.

„Atacurile au venit din zona USR şi ceea ce mi se pare inacceptabil este limbajul, trivialitatea, agresivitatea şi lipsa de bun simţ care au însoţit aceste mesaje. Eu nu cred că cineva care reprezintă statul român, facem abstracţie de persoana mea, poate să fie în felul ăsta calificat într-un mod inacceptabil. Cred că civilizaţia, dialogul – nu trebuie să fie neapărat constructiv, poate să fie şi polemic, dar o limită a bunului simţ şi a păstrării adevărului într-o zonă de normalitate cred că este necesar”, a mai spus Rafila, conform news.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed