Alegeri Turcia: majoritatea kurzilor îl susțin pe Kilikdaroglu, rivalul lui Erdogan

Cei mai mulți kurzi sunt dezamăgiți de politicile actualului președinte din Turcia și tocmai de aceea îl susțin pe candidatul opoziției la alegerile prezidențiale.

Săptămâna trecută o mulțime de kurzi l-au întâmpinat pe Kemal Kilikdaroglu, rivalul lui Erdogan, în orașele majoritar kurde Agri și Van. A fost o scenă neobișnuită, pentru că până de curând Partidul Republican al Poporului din care face parte Kilikdaroglu nu se bucura de simpatia minorității kurde.

Nemulțumirea kurzilor față de politicile naționaliste ale președintelui Erdogan este cea care i-a împins pe mulți dintre kurzi să îl susțină pe principalul său rival la alegerile prezidențiale de duminică, 14 mai.

„În acest moment, milioane de kurzi sunt tratați ca teroriști, non-stop, în fiecare zi. Ei înstrăinează poporul nostru de stat. De ce? Pentru a mai câștiga câteva voturi. Nu le este rușine. Dragii mei oameni. Nu vă lăsați păcăliți de această propagandă”

„Există un destin care îi face pe turci și kurzi frați. Soarta ne-a adus împreună. Nu există iubire profundă ca iubirea frățească. Pentru câteva voturi, nu voi permite niciodată, niciodată, nimănui să facă rău fraternității”, spune Kilicdaroglu.

Mai mulți analiști au transmis că votul kurzilor este un factor decisiv pentru rezultatul alegerilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed