x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(9) "lifestyle"

A lăsat școala și a creat o companie de 1 miliard de dolari!

Mark Villig este cel mai tanar fondator al unei companii de 1 miliard de dolari in Europa.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 23.10.2019, 10:50

Tanar pasionat de tehnologie renunta la facultate si infiinteaza una dintre cele mai hot companii ale momentului. Nu, nu este inca un articol despre Mark Zuckerberg, desi povestea protagonistului nostru pare trasa la indigo dupa cea a fondatorului Facebook.

 

Markus Villig stia ca vrea sa infiinteze o companie in domeniul tehnologiei de la 12 ani. Sapte ani mai tarziu renunta la facultate, dupa doar un semestru petrecut la Universitatea din Tartu, Estonia, pentru a se dedica in intregime aplicatiei sale de ride-hailing, Taxify, care devenea din ce in ce mai populara, scrie CNBC.

 

Astazi, la 25 de ani, Villig este cel mai tanar fondator al unei companii de 1 miliard de dolari in Europa, potrivit datelor hub-ului estonian de coworking Lift99.

 

Taxify, care intre timp a devenit Bolt, este cea mai mare platforma europeana de transport la cerere.

 

Cu un buget de 5.000 de euro, bani imprumutati de la familia sa, si inspirat de Skype, un alt produs estonian, Villig a creat un prototip al aplicatiei sale imediat dupa absolvirea liceului.

“Mi-am dat seama ca tehnologia este una dintre acele industrii in care poti avea un mare avantaj ca urmare a faptului ca poti realiza lucruri mari cu echipe foarte mici”, spune estonianul pentru CNBC.

Chiar si dupa ce aplicatia a inceput sa-si arate potentialul, Villig a ramas cumpatat, evitand “sa angajeze o multime de oameni sau sa lanseze campanii costisitoare de marketing”.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM