AcasăPoliticA venit vremea PSD! Marcel Ciolacu: Suntem pregătiți să conducem

A venit vremea PSD! Marcel Ciolacu: Suntem pregătiți să conducem

Liderul PSD, Marcel Ciolacu spune că partidul său este pregătit să ia inițiativa. Mai exact, acesta susține că social democrații apără drepturile celor vulnerabili și nu numai.

„Partidul Social Democrat marchează astăzi un moment extrem de important în istoria noastră – 130 de ani de social-democrație românească! 130 de ani de luptă pentru drepturile celor care muncesc, a celor care aduc plus valoare României și a celor care cresc această țară! Sunt mândru că PSD reprezintă progres și modernitate. Că și astăzi PSD-ul este dedicat apărării democrației și a drepturilor celor vulnerabili, dar și un susținător asumat al femeilor și bărbaților care muncesc.

Mai mult, în PSD-ul de astăzi punem oamenii pe primul loc în tot ceea ce facem: în lupta noastră pentru dreptate socială, egalitate economică și respect pentru istoria și valorile noastre. Este vital să nu uităm niciodată rolul pe care l-a jucat partidul nostru de-a lungul istoriei României. După cum spunea mai devreme prietenul și colegul meu Victor Negrescu, istoria noastră este ancora noastră; iar valorile noastre sunt ghidul nostru”, spune Marcel Ciolacu.

Totodată, în mesajul său, acesta arată că Partidul Social Democrat a fost înființat „cu viziunea de a ajuta oamenii care muncesc din greu, a căror muncă stă la baza dezvoltării acestei țări și care, cu toate acestea, sunt adesea uitați”.

„Angajamentul nostru a fost și este acela de a lupta pentru ca fiecare român să aibă oportunitatea de a prospera și de a trăi cu demnitate. Aici, în România, sau oriunde, în Europa. Drumul deschis după 1989 nu a fost unul ușor. Dar a fost calea sigură către democrație. Și calea sigură către lumea liberă! De altfel, fiecare pas parcurs de România pe drumul spre liberate și democrație a fost făcut de Partidul Social Democrat. Partidul Social Democrat a deschis calea aderării la NATO și la Uniunea Europeană. Partidul Social Democrat a reușit să aducă România în familia națiunilor care-și bazează existența pe democrație și pe respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Și nu ne vom opri aici!
Mai important decât angajamentul nostru față de PSD, este angajamentul nostru, al social-democraților, față de România și față de fiecare român. România trebuie să continue să crească economic pentru a putea oferi bunăstare tuturor cetățenilor săi. Iar noi, la PSD, nu ne-am ferit niciodată de această responsabilitate. Indiferent cât de grele au fost vremurile. Ne-am asumat guvernarea după ce unii – care își spuneau – au dat bir cu fugiții, lăsând țara îngropată în datorii uriașe. Ne-am asumat guvernarea în plină criză sanitară, economică, energetică și socială. Ne-am asumat totul pentru că aceasta era singura posibilitate de a-i ajuta în mod concret pe români în acele momente grele! De când ne-am alăturat Coaliției, am demonstrat că putem guverna, că luptăm pentru lucrurile în care credem și că putem obține rezultate”, adaugă Ciolacu.

“Am devenit un partid modern, european și axat pe susținerea și creșterea economiei românești”

Liderul social-democrat afirmă că „PSD a crescut salariul minim, a reglementat piața energiei, aruncată în haos de un guvern total incompetent și a sprijinit firmele românești”.

„Dacă PSD nu ar fi fost la guvernare, niciuna dintre măsurile luate în ultimul an nu s-ar fi întâmplat. Acesta este adevărul! Ca partid, am lăsat în urmă vechile metode de a face politică și am devenit un partid modern, european și axat pe susținerea și creșterea economiei românești. Nu numai că ne-am reînnoit aici, acasă, dar ne-am asumat un loc important la masa partidelor social-democrate din Europa. Mai mult, încă din prima clipă, ne-am implicat total pentru a-i ajuta pe vecinii noștri, atacați de un regim abuziv și tiranic. Ne-am deschis porturile și calea ferată pentru a furniza grâu ucrainean în lume. Iar întregul popor și-a deschis casele și inimile pentru milioane de refugiați care fugeau de violențe și terori inimaginabile. I-am ajutat pe frații și surorile noastre din Republica Moldova, inclusiv în aprovizionarea cu energie și gaze. Și lista poate continua. Suntem în centrul unei noi paradigme strategice. Aceasta include securitatea economică, securitatea națională, securitatea mediului, securitatea energetică și securitatea culturală. România este și trebuie văzută ca poarta de intrare către o lume nouă: contribuim la reconstrucția Ucrainei, suntem promotori ai inițiativei celor Trei Mări, suntem parteneri la construirea unei inițiative la Marea Neagră condusă de SUA, continuăm să oferim sprijin Republicii Moldova, dezvoltăm o cale durabilă pentru a aduce energie în Europa și suntem gardianul de primă linie al democrației”, menționează Ciolacu.

”Suntem pregătiți să conducem”

El afirmă că România trebuie să aibă un răspuns puternic împotriva extremismului.

„Trebuie să respingem cu toate forțele extremismul, să îmbrățișăm schimbarea democratică și să ne rezolvăm diferențele în mod pașnic. Coaliția de guvernare a dovedit de nenumărate ori că, pentru a progresa, diferențele pot fi rezolvate și vocile pot fi auzite.

„Dar pe măsură ce ne creștem economia, nu trebuie să pierdem din vedere nevoia noastră de a menține frumusețea unică a mediului nostru înconjurător. Trebuie să protejăm mediul, să dezvoltăm sursele de energie curată și să oprim definitiv defrișarea ilegală! Nu aș putea fi mai mândru că sunt astăzi aici cu voi. Sunt mândru că fac parte din PSD și din marea familie social-democrată europeană. Acum este timpul nostru; acesta este locul. Suntem pregătiți să conducem. De-a lungul istoriei noastre, Partidul Social Democrat a trecut testul guvernării. Și o va face din nou! Sunt încrezător și optimist în ceea ce privește viitorul nostru. Vom pune umărul la asigurarea păcii în regiune, vom dezvolta economia noastră și securitatea națiunii noastre.Suntem pregătiți. Să trecem la treabă”, încheie președinte PSD.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.