Acord istoric: S-a decis data când va fi vândută ultima mașină cu motor pe benzină sau motorină, în Europa

Parlamentul European (PE) şi statele membre ale Uniunii Europene (UE) au ajuns la un acord asupra unei legislaţii europene care prevede să nu se mai vândă vehicule noi cu motor termic la orizontul lui 2035, au anunţat negociatorii, relatează AFP.

„Tocmai am încheiat negocierile privind standardele CO2 ale maşinilor. (S-a ajuns la o) decizie istorică a UE în lupta împotriva modificărilor climatice, care confirmă definitiv obiectivul 100% vehicule cu zero emisii în 2035 care prevede etape intermediare în 2025 şi 2030”, a anunţat joi seara, într-un mesaj postat pe Twitter, eurodeputatul francez Pascal Canfin, preşedintele Comisiei mediului din PE.

„Avem un acord”, a anunţat, la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, un purtător de cuvânt al preşedinţiei cehe a Consiliului European, potrivit news.ro.

Marca Volkswagen va produce în Europa numai maşini electrice, din 2033, a declarat miercuri directorul general Thomas Schaefer, angajându-se să respecte data stabilită în obiectivul său anterior pentru perioada 2033-2035, transmite Reuters.

Schaefer a spus că în următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele oferite, pentru a se concentra pe modelele de bază, cu scopul de a creşte marja de profit pentru toate mărcile de volum – Volkswagen, SEAT, Skoda şi vehicule comerciale – la 8% până în 2025.

„”Fă mai puţin, dar mai bine”, a spus Schaefer, vorbind la un eveniment la Berlin.

Aducerea vehiculelor de la diferite mărci în aceeaşi fabrică economiseşte costuri, a spus Schaefer, adăugând: „Avem o mulţime de deşeuri în sistem, pe care le putem elimina”.

De asemenea, marca VW îşi va schimba concentrarea de pe un singur model per fabrică la „gândirea pe platformă”, a spus Schaefer, folosind acelaşi design de bază pentru diferite modele, pentru a permite economii de scară.

Producătorul auto vizează un vehicul electric entry-level la un preţ 25.000 de euro sau mai puţin.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed