AIG evită un proces cu patru fonduri de pensii din SUA prin o înţelegere de 725 mil. dolari (VIDEO)

Potrivit Financial Times, AIG ar fi realizat mai multe inginerii contabile în urma cărora şi-a umflat rezultatele financiare, pe care ulterior le-a rectificat. Din această situaţie, fondurile de pensii ar fi înregistrat pierderi financiare.

Sursele citate de jurnalişti afirmă că înţelegerea dintre AIG şi fondurile de pensii prevede plata a 175 de milioane de dolari în termen de 10 zile de la aprobarea acordului de către justiţia americană. Pentru restul banilor, AIG ar putea lansa o emisiune de titluri în valoare de 550 de milioane de dolari.

Înţelegerea vine să toarne gaz pe focul controverselor privind situaţia American International Group, companie pe care statul a salvat-o de la faliment şi la care deţine 80% din acţiuni. Salvarea grupului şi evoluţia sa financiară din 2008 şi până în prezent este investigată de o comisie specială a congresului. Primele date arată că AIG mai are de plătit statului 101 de miliarde de dolari, fonduri obţinute prin vânzarea de active şi acţiuni, restul banilor urmând a fi recuperaţi din creditele ipotecare luate în administrare de Fed. Potrivit comisiei, sunt însă şanse mari ca guvernul să rămână un acţionar important al asigurătorului cel puţin până în 2012, şi asta în condiţiile în care este încă neclar dacă fondurile utilizate pentru salvarea grupului vor fi rambursate în întregime.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed