Anchor Grup: Vânzările din centrele comerciale vor creşte cu 20% în perioada sărbătorilor (VIDEO)

„În 2009 centrele comerciale s-au comportat destul de bine. Acum rata de ocupare în centrele comerciale este de 100%. Cu toate că acest an a fost sub 2008, lucrurile nu arată rău, mai ales în condiţiile economice actuale. Chiar dacă cererea a scăzut uşor, rezultatele au fost peste estimările noastre”, a declarat Ibrahim Paksay, CEO Anchor Grup.

Dacă anul trecut vânzările în centrele comerciale au crescut cu 50% în perioada sărbătorilor, Anda Marinescu, director marketing Anchor Grup, se aşteaptă la o creştere de 20% în acest an.

Consumatorii s-au mai educat, trecând la smart shopping, dar acest lucru nu a afectat prea mult activitatea din centrele comerciale.

Anchor Grup a decis să se concentreze pe investiţiile deja existente, dar ia în considerare ce se va întâmpla după criză când investitorii vor fi motivaţi să investească.

Piaţa de birouri şi rezidenţială îşi va reveni, dar este greu de estimat când va avea loc acest lucru în România, având în vedere că România a intrat în criză mult mai târziu decât alte state, crede Ibrahim Paksay.

Chiriile pentru spaţii comerciale şi birouri au atins un maxim înainte de criză pentru că oferta era destul de redusă faţă de alte pieţe din regiune.

Anchor Grup nu a simţit presiuni din partea băncilor datorită gradului mic de îndatorare, mai redus decât media sectorului, iar relaţia cu banca germană care este finanţatorul grupului este una foarte bună.
     
Compania de dezvoltare imobiliară Anchor Grup, cu capital turcesc, este cunoscută pe piaţa din România ca developerul primul centru modern de cumpărături din ţară,  Bucureşti Mall, inaugurat în 1999. Din portofoliul companiei mai fac parte centrul de cumpărături Plaza România şi clădirile de birouri Anchor Plaza, Anchor Plaza Metropol, precum şi ansamblul rezidenţial InCity Residences, din Vitan.

Urmăreşte integral discuţiile cu oficialii Anchor Grup pe MONEY WEB TV

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed