Apple şi Broadcom au câştigat un proces referitor la patente în care ar fi trebuit să plătească 1,1 miliarde de dolari Institutului de Tehnologie din California

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Federal a declarat că despăgubirile acordate în ianuarie 2020 de juriul federal din Los Angeles, unele dintre cele mai mari între cazurile referitoare la brevete, nu este  ”sustenabil din punct de vedere juridic”.

De asemenea, a susţinut concluziile juriului conform cărora Apple şi Broadcom au încălcat două brevete Caltech şi a ordonat un nou proces pentru a stabili dacă au încălcat un al treilea brevet.

Caltech a dat în judecată Apple şi Broadcom în mai 2016, pretinzând că milioane de iPhone-uri, iPad-uri, ceasuri Apple şi alte dispozitive care foloseau cipuri Broadcom au încălcat brevetele sale de transmisie de date.

Juriul a ordonat Apple să plătească Caltech 837,8 milioane de dolari, iar Broadcom să plătească încă 270,2 milioane de dolari.

Caltech, Apple şi Broadcom nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Apple este un cumpărător major de cipuri Broadcom, iar în ianuarie 2020 a ajuns la un acord de furnizare în valoare de 15 miliarde de dolari, care se încheie în 2023.

Broadcom a estimat că 20% din veniturile sale provin de la Apple.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed