Aproape jumătate din americani şi-au micşorat bugetul pentru cheltuielile de sarbatori

Agenţia de marketing Retail Forward anunţă că pentru prima dată în ultimii 25 de ani, 45% dintre americani se gândesc să cheltuiască mai puţin pe cadourile de Crăciun. Reducerea bugetelor de sărbători se datorează crizei economice şi şomajului care a atins o rată de 10 procente. Vestea bună este că americanii încep să înveţe că nu contează aşa mult valoarea cadoului, ci intenţia de a dărui ceva.

Anul acesta, ei urmează sfaturile unor specialişti: ca de exemplu, să trimită felicitări, să sune la persoanele dragi sau să le scoată la o cafea, în loc să caute cadouri inedite la preţuri piperate. O altă soluţie pentru a nu cheltui prea mulţi bani de sărbători ar fi reciclarea de cadouri.  Specialiştii mai spun că 68% dintre americani vor opta pentru această soluţie şi vor oferi în dar obiecte primite de la alţi oameni în anii anteriori.

Şi copii vor primi cadouri ieftine: fabricanţii au luat în seamă criza bugetelor de sărbători şi au mizat pe produsele cu cost redus. Gigantul american al jucăriilor, Mattel, a anunţat că 80% dintre jucăriile pe care le scoate pe piaţă în această perioadă nu vor costa mai mult de 30 de dolari, spre deosebire de anul trecut când preţul varia între 50 şi 100 de dolari.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed