x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(8) "sanatate"

Au crescut salariile medicilor, a crescut și ȘPAGA!

La Spitalul Județean din Zalău, conducerea spitalului vrea să înlocuiască mita cu donația. Așa că au apărut cutiile în care pacienții pot pune bani.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 24.03.2019, 13:51

Mita va fi înlocuită cu donaţia, în spitale apar angajamente antişpagă, salariile medicilor au crescut. Toate aceste măsuri au fost luate pentru eliminarea şpăgii din spitale. În realitate se întâmplă exact invers. Potrivit mecanismului de integritate de pe site-ul ministerului Sănătăţii, numărul raportărilor în privinţa şpăgii a crescut de când salariile medicilor au fost majorate.

 

Mama unui pacient: Am vrut să-i fac nişte investigaţii suplimentare copilului meu. Nu mi-a cerut ea cu gura ei. Am văzut că nu se face nicio mişcare şi intersându-ne pe acolo – aşa e când stau bolnavii, discută unul cu altul – eu nu mă priceam aşa bine cât să dau, că dacă n-am avut copii bolnavi, n-am știut. Nu ştiu dacă a fost suma prea mare sau prea mică. I-am dat şi după ce i-am dat am văzut că atunci se mişcă lucrurile.

 

Este mărturia unei femei care a fost internată cu copilul într-un spital din capitală. Avea nevoie de transplant. După 3 ani de spitalizare, băiatul a murit, la vârsta de 12 ani.