AcasăMoney&PeopleAu scris istorie! Cheloo de la Paraziții& Mihai Ban, primul echipaj auto...

Au scris istorie! Cheloo de la Paraziții& Mihai Ban, primul echipaj auto românesc ce termină Raliul Dakar

Cheloo de la Paraziții și Mihai Ban, primul echipaj auto românesc ce termină tehnic celebrul Raliul Dakar în 40 de ani de competiții. ”Am depășit așteptările multora, inclusiv ale noastre!”

Ieri s-a încheiat cea mai cunoscută competiție de automobilism și motociclism off-road de tip rally ride, competiție ce are loc în ultimii doi ani în Emiratele Arabe Unite. Surprinză de proporții, din cele două echipe românești ce au luat startul, echipa Mihai Ban și Cătălin Ștefan Ion (Cheloo de la Paraziții și iUmor) a termina cursa prima.

”Suntem primul echipaj auto din Romania care termina tehnic competitia Dakar 2022!Am depăsit asteptările multora, inclusiv pe ale noastre! Am terminat toate cele 12 etape cu bine, fara asistenta rapida si fara sa fim tractati. În prima super speciala am depăsit timpul maxim cu 23 de minute, restul celor 11 zile au fost terminate in timp.  Am trecut poarta Dakar, dar pe lânga podium la 23 de minute”, sunt vești date de echipajul românesc care a ocupat locul 54 în ierarhia finală, la 51 de ore, 25 de minute și 38 de secunde față de locul 1, Nasser Al-Attiyah.

Au scris istorie! Cheloo de la Paraziții& Mihai Ban, primul echipaj auto românesc ce termină Raliul Dakar

Carmen Brumă se întoarce pe micile ecrane după opt ani. În ce emisiune urmează să apară

Celălalt echipaj auto românesc a fost format din Iacob Ilie Buhai și Tudor Turdean, au terminat cele 12 probe ale raliului pe locul 58 ( la 57 ore, 20 minute și 25 de secunde)

Încă de la pregătirile pentru temerara participare la Dakar, Mihai Ban și Cătălin Ștefan Ion (Cheloo de la Paraziții și iUmor) au spus că ceea ce își doresc este să termine cursa fără intervenții, ceea ce au și reușit. ”Scopul declarat al participării noastre pentru prima dată la Dakar la categoria <rookie> este încheiem competiția, nimic altceva. Nicio clasare, trebuie doar să terminăm! Este o onoare pentru fiecare competitor Dakar să încheie cursa, restul ține doar de bani”, spunea Cheloo înaintea cursei Dakar Rally 2023 este găzduit pentru al treilea an la rând de Arabia Saudită. În cele două săptămâni concurenții întenționează să treacă prin cele 12 etape, și să parcurgă distanță de 8375 kilometri.

Otilia Bilionera și-a chemat la tribunal impresarul! ”Sunt la mijloc sute de mii de euro”

 

Ultimele Articole