Autoritatea britanică de reglementare financiară a propus o formă ”sintetică” a dobânzii de referinţă Libor în dolari, până în septembrie 2024

Majoritatea permutărilor dobânzii interbancare din Londra (Libor) în cinci valute pentru noi contracte au fost abandonate la sfârşitul anului trecut, fiind înlocuite cu dobânzi ”fără riscuri”, stabilite de băncile centrale, după ce creditorii au fost amendaţi cu miliarde de dolari pentru că au încercat să fraudeze Libor.

S-a permis continuarea unor dobânzi Libor în dolari şi lire sterline, pentru a oferi băncilor şi companiilor timp să transfere contracte în valoare de mii de miliardee de dolari, cum ar fi creditele ipotecare, împrumuturile pentru studenţi şi cardurile de credit, la dobânzile băncilor centrale.

Dobânzile Libor în dolari rămase, bazate pe cotaţiile băncilor, se încheie în iunie 2023, iar pieţele aşteptau să vadă dacă va exista o prelungire într-o anumită formă pentru a ajuta pieţele să schimbe contractele restante la o altă dobândă.

FCA a propus miercuri să permită cotaţiilor Libor la 1, 3 şi 6 luni să continue în conformitate cu ”o metodologie sintetică nereprezentativă”, până la sfârşitul lunii septembrie 2024, iar apoi să înceteze definitiv.

Anul trrecut s-a estimat că expuneri Libor de 70.000 de miliarde de dolari vor rămâne restante după iunie 2023, a spus FCA.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed