Autostrada Ford: Umbrărescu, primul câștigător la licitaţiile pentru Drumul Expres Craiova – Piteşti

0

Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL a fost declarată câştigătoarea contractelor pentru cele două loturi ale tronsonului 2 din Drumul Expres (DX) Craiova – Piteşti.

 

Durata contractelor este de 96 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

 

Contractele vor putea fi semnate după expirarea perioadei de depunere şi soluţionare a contestaţiilor. În cadrul procedurii pentru tronsonul 2 au depus contestaţie italienii de la Tirrena.

 

Al doilea tronson din DX Craiova – Piteşti, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km şi va costa estimativ 1,47 miliarde de  lei, fără TVA. Acesta urmează să fie construit  între limita  judeţelor Dolj şi Olt şi limita judeţelor Olt şi Argeş.

 

Tronsonul 2 va traversa teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.

 

Proiectul drumului expres Craiova – Pitești, o investiție estimată la peste un miliard de euro, a sărit în aer. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a pierdut receny războiul judiciar împotriva companiei austriece Strabag și va fi nevoită să reia licitația pentru două tronsoane ale drumului, pe distanța Slatina – Pitești, estimate la 386 de milioane de euro. În 2017, documentațiile de licitație pentru tronsoanele 3-4, reprezentând 64 din cei 121 de kilometri ai drumului, au fost contestate de compania austriacă, însă CNAIR nu a așteptat decizia judecătorilor, ci a deschis ofertele, pe 23 și 24 octombrie. Pe 22 noiembrie, Curtea de Apel București (CAB) a admis în parte contestația Strabag, dispunând modificarea documentațiilor de atribuire. Magistrații au obligat CNAIR să elimine unele cerințe din aceste documentații și au dispus prelungirea termenului de depunere a ofertelor cu zece zile, calculate de la data deciziei instanței. Licitația a trecut însă de faza la care se referă decizia instanței, aflându-se la evaluarea ofertelor.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET