AVAS discuta azi privatizarea Electroputere

0
AVAS discuta azi privatizarea Electroputere

El a adaugat ca autoritatea intentioneaza sa trimita cat mai repede posibil forma finala a contractului de privatizare Comisiei Europene, care urmeaza sa isi exprime un punct de vedere pe acesta. Potrivit oficialului AVAS, analizarea contractului de catre Consiliul Concurentei a fost necesara intrucat Electroputere este trecuta pe lista societatilor pentru care Guvernul a aprobat amanarea cu sase luni a demararii procedurilor de insolventa.

Laszlo Gyerko a mai spus ca transmiterea contractului la Bruxelles se face in conditiile in care prin acesta se cere viitorului proprietar al fabricii de locomotive din Craiova indeplinirea mai multor obligatii referitoare la pastrarea unui anumit numar de angajati sau a obiectului de activitate, pe un numar de ani.

“Acum, Comisia Europeana este foarte atenta sa nu se incalce flagrant principiile unei piete libere”, a punctat Laszlo Gyerko. Intrebat daca finalizarea tranzactiei se va face pana la sfarsitul anului, vicepresedintele AVAS a raspuns ca autoritatea doreste ca acest lucru sa se intample “mult mai repede”.

Ieri, AVAS a anuntat prelungirea cu inca 30 de zile a valabilitatii ofertei de privatizare a Electroputere Craiova contractul cu firma saudita Al Arrab urmand sa fie incheiat pana la jumatatea lunii noiembrie.

Potrivit AVAS, forma finala a contractului “a suferit” unele modificari, desi a fost aprobata initial in Colegiul Director al institutiei. “Am notificat Consiliul Concurentei cu privire la unele aspecte din contract. Am primit, recent, anumite observatii din partea institutiei, astfel ca forma finala a contractului va fi din nou analizata in Colegiul de Indrumare si Supraveghere al AVAS”, au declarat surse din AVAS, citate de Mediafax.

Finalizarea tranzactiei de privatizare a Electroputere si forma finala a contractului au fost aprobate de Colegiul Director al AVAS, la 20 septembrie. La acea data, AVAS a anuntat ca forma finala a contractului de vanzare-cumparare de actiuni nu contine scutiri de la plata datoriilor pe care societatea craioveana le are catre stat.

Evolutie 
In luna iunie, AVAS a selectat oferta Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova. Potrivit Mediafax, valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 milioane de euro.