Băncile americane reiau angajările, pentru a profita de revenirea pieţelor

Băncile, inclusiv cele care sunt considerate cel mai puţin afectate de criză, precum Goldman Sachs Group (GS.N) şi JPMorgan Chase & Co (JPM.N), au fost prudente în legătură cu angajările la începutul anului, în contextul în care s-au ajustat la recesiune şi la restricţiile impuse de autorităţile de reglementare, inclusiv limitarea remuneraţiilor, după primirea ajutoarelor de stat.

„În martie şi aprilie, nimeni nu ştia cu adevărat dacă divizia de operaţiuni bancare de investiţii va exista din nou”, a declarat David McCormack, director managerial în cadrul firmei Sheffield Haworth. „Situaţia s-a schimbat dramatic în ultimele patru sau cinci luni şi, acum, băncile fac din nou angajări”.

De când cele mai multe bănci au rambursat fondurile guvernamentale în iunie, a existat tendinţa de a umple rapid golurile în diviziile care au avut performanţe bune în prima jumătate a anului.

Acţiunile, veniturile fixe şi mărfurile sunt sectoarele care au înregistrat cerere, a spus McCormack.

JPMorgan şi Goldman Sachs au afişat rezultate trimestriale susţinute de câştiguri din tranzacţii, în timp ce divizia bancară de investiţii a Bank of America Corp a afişat în al doilea trimestru un profit din cardurile de credit şi din alte afaceri.

Bank of America, cea mai mare bancă din Statele Unite, ce mai are de returnat ajutoare guvernamentale de 45 miliarde dolari, a redus drastic numărul de angajaţi şi a înregistrat o serie de demisii la nivelul conducerii de la cumpărarea băncii Merrill Lynch & Co, pe 1 ianuarie.

Însă şi această bancă a propus, recent, unor bancheri de top, să se alăture diviziei sale de investiţii.

Citigroup, care datorează de asemenea guvernului 45 miliarde dolari, a angajat în acest an 10 directori administrativi pentru divizia de investiţii din Statele Unite.

Marile companii americane, ce au primit miliarde de dolari prin programul guvernamental de salvare, încearcă acum să recupereze o parte din posturi, prin contractarea unor bancheri din cadrul băncilor mai mici, care nu au primit fonduri guvernamentale, şi de la băncile străine, care nu au avut restricţii compensatorii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed