Banii intră deja în conturi. Pe cine ajută statul român? Afaceriștii care primesc deja sume impresionante

Pandemia de coronavirus a afectat sistemul HoReCa, iar statul român are grijă ca afaceriștii dn domeniu să nu aibă de suferit prea mult.

Recent, ministerul Antreprenoriatului și Turismului a venit cu vești bune pentru antreprenorii din sectorul HoReCa, care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor de stat dedicată lor.

Potrivit sursei citate, sumele au început deja să le fie virate în conturi. Astfel, lista publicată arată că există 39.498 de beneficiari, care sunt plătiți în total până la data de 27 ianuarie a.c. pentru cele trei măsuri gestionate și implementate.

Eeste vorba despre 17.368 de beneficiari pentru prima sesiune a Măsurii 1 (Microgranturi), 13.836 pentru Măsura 2 (Granturi pentru capital de lucru) și alți 8.294 pentru HoReCa.

Cine a primit cei mai mulți bani de la stat

Astfel, în județul Constanța, pentru ultima măsură, 529 de firme din HoReCa au primit ajutoare de în valoare totală de 121.939.277 lei. Printre ele se regăsesc societăți ale unora dintre cei mai importanți oameni de afaceri locali, arată sfin.ro.

În ceea ce privește cele mai mari sume de bani, acestea le-au primit Amarino SRL, aparținând lui Aurelian Marin, și Tale Travel SRL, deținută de Sabin Marian Târșoagă și Cristina Leolea. Fiecare din firme a primit câte 3.940.800 de lei.

Locul următor este ocupat de este Creative Eye SRL, care deține agenția LitoralulRomanesc.ro și este condusă de Ionuț Nedea, căreia i s-a plăatit în total 3.866.712 lei.

Gheorghe Hagi a primit și el ajutor de la stat

Vega International Travel, unde acționar majoritar este Gabriel Comănescu, a primit 1.664.180 lei.

Trebuie menționat faptul că pe aceași listă se regăsesc și două nume destul de mari. Este vorba despre firma prin care Gheorghe Hagi deține hotelul Iaki (1,11 milioane lei), dar și Perla Majestic, a lui Mohammad Murad (1,01 milioane lei).

Referitor la cea mai mică sumă acordată, aceasta este de 2.082 lei.

Întreaga listă poate fi citită pe sfin.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed