x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(16) "instant-articles"

BILL GATES ne-a avertizat că vine pandemia. Acum, ne dă și vești bune

Bill Gates susține că anul viitor vom opri numărul deceselor, iar în 2022 se termină pandemia.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ZIARIȘTII.COM | Publicat: 21.09.2020, 8:13

Încă din 2015, Bill Gates a avertizat că următoarea mare amenințare pentru umanitate ar putea veni printr-un virus, așa cum este cazul SARS-CoV-2. Afirmația sa a fost folosită de propagandiștii teoriilor conspiraționiste pentru a fabrica o știre falsă, care avea să facă înconjurul lumii: aceea că miliardarul ar fi știut încă de pe atunci de apariția Covid-19. Un fake news nimicitor, care circulă și azi pe internet.

Într-un interviu acordat publicației italiene La Stampa, fondatorul Microsoft se arată convins că va dura cel puțin doi ani până când lumea va termina cu pandemia de Covid-19.

“Dacă vaccinurile sunt eficiente, chiar și cu un nivel de vaccinare de 60%, vom opri răspândirea exponențială a bolii. Anul viitor vom opri numărul deceselor, iar în 2022 pandemia se va termina”, spune Bill Gates.

Unul dintre aspectele care „vor face diferența”, potrivit miliardarului, va fi accesul diferitelor țări la vaccin.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Northeastern din Boston, dacă primele două miliarde de doze merg doar în țările bogate, atunci se va dubla numărul deceselor.

Tocmai legat de acest aspect, Bill Gates estimează că vor exista „mai multe decese directe în țările bogate și mai multe indirecte în cele sărace”.

Cu toate acestea, el consideră că redobândirea sănătății globale va dura între doi și trei ani. Iar criza economică poate dura chiar și un deceniu, în acele țări care nu-și pot crește datoriile, mai spune Bill Gates.

„Impactul asupra sănătății oamenilor va cunoaște o întoarcere în timp de 25 de ani, în timp ce sărăcia extremă a crescut cu 7%”, afirmă omul de afaceri.

 

Articolul integral pe ZIARIȘTII.COM