Boc: Concluzia după misiunea FMI este că suntem pe drumul cel bun, dar reforma trebuie continuată

„Avem şanse să ieşim din recesiune, dar acesta este doar un pas din ieşirea din criză. Trebuie continuată reforma începută şi trebuie continuată în acelaşi ritm reforma companiilor de stat. Orice companie de stat sau regie pe pierdere înseamnă bani din buzunarul cetăţeanului. Se impune o reformă în profunzime a regiilor şi a companiilor de stat”, a declarat primul-ministru Emil Boc, care asigură interimatul la Ministerul Muncii.

 

Primul-ministru a precizat că refuzul liderilor Alianţei Socialiste, de a discuta cu reprezentanţii FMI, reprezintă o fugă de responsabilitate care dă un semnal negativ şi altor state.

 

„Sper ca liderii Alianţei Socialiste să înţeleagă până la urmă că România nu poate să reuşească decât prin măsuri coerente şi că trebuie să promovăm măsuri care să facă din România o ţară care să nu se bazeze pe promisiuni electorale. România nu mai poate face promis fără acoperire pentru că se întorc împotriva noastră”, a declarat ministrul intermar al Muncii.

 

Întrebat dacă nu a făcut promisiuni electorale fără acoperire, Emil Boc a recunoscut că a susţinut creşterea salariilor profesorilor şi că acest lucru a fost o greşeală pe care şi-a asumat-o.

 

Boc a adăugat că dacă datele statistice din lunile ianuarie şi februarie vor fi confirmate, de către Institutul Naţional de Statistică, şi pentru luna martie, România are toate şansele să iasă din recesiune, ca primă etapă pentru ieşirea din criză.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed