Boc: Tot mai mulţi români vor renunţa să mai plece în Austria la schi şi vor veni în Poiana Braşov

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unei inspecţii a lucrărilor de dezvoltare a domeniului schiabil, la Poiana Braşov, Emil Boc fiind însoţit şi de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

 

Boc şi-a exprimat convigerea că „tot mai mulţi români vor renunţa să mai plece în Austria şi vor rămâne în România şi vor veni aici (în Poiana Braşov – n.r.)”. „Eu cred că peisajul, infrastructura şi modul de pregătire este cel puţin la nivel european, al Austriei, cu care fac foarte mulţi români referinţă. Vor rămâne în România şi vor veni aici pentru a-şi petrece vacanţele sau pentru a petrece un weekend, pentru cei care sunt iubitori de schi”, a spus premierul.

 

El a punctat că investiţii precum cele din Poiana Braşov „explică de ce România este, alături de Polonia, fruntaşă în UE la capitolul bani alocaţi investiţiilor”.

 

La rândul său, ministrul Elena Udrea a lăudat lucrările de reabilitare din Poiana Braşov. „Este cea mai mare investiţie pe care a făcut-o vreun guvern al României în pârtii de schi după 1989 încoace. Banii pe care-i cerem pentru pârtii de schi, aici se văd cât de util sunt cheltuiţi. Va fi cea mai mare lucrare şi din punctul nostru de vedere din toate programele pe care le avem. Valoarea este de 120 de milioane RON plus TVA, primăria participă cu 12%, dar va fi o lucrare care va sprijini turismul montan”, a spus Udrea.

 

Ministrul s-a referit şi la organizarea festivalului olimpic al tineretului european. „Suntem în grafic, avem certitudinea că suntem capabili să organizăm acest festival olimpic al tineretului european în ianuarie-februarie 2013. Trebuie să arătăm că şi România este capabilă să fie gazda unei competiţii de acest fel”, a adăugat ea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed