x


  • EUR
    4.7794
    USD
    4.3124
string(7) "politic"

BOMBĂ! Cearta de la PSD a fost regizată! Ce s-a urmărit?

Cearta dintre Olguța Vasilescu și Viorica Dăncilă a fost regizată iar scopul regiei fiind victimizarea candidatei PSD.

Author: Mihai Voican | Sursa: NEWSWEEK | Publicat: 14.11.2019, 14:39

Presupusa ceartă dintre familia Vasilescu – Olguța Vasilescu și Claudiu Manda – și președintele PSD, Viorica Dăncilă, a fost gândită cu o zi înainte, potrivit unor surse din PSD.

 

Scopul celor care se ocupă de strategia PSD a fost victimizarea candidatei social-democrate. Un lider PSD s-a lăudat, în interiorul partidului, că strategia a funcționat, iar presa a preluat masiv acest fals scandal, fără să-l verifice.

 

Olguța Vasilescu le-a transmis colegilor de partid că intența de vot pentru Dăncilă ar fi ajuns la 45% și va crește, urmare a prezentării lui Dăncilă în postura de victimă a atacurilor din propriul partid.

 

Mai multe televiziuni și publicații on-line au scris, la 12 noiembrie, că liderii PSD s-ar fi certat atât de tare în ședința Comitetului Executiv al partidului încât vocile se auzeau în curte. Viorica Dăncilă ar fi fost deranjată de afirmațiile pe care le-ar fi făcut europarlamentarul Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, și șeful PSD Dolj.

 

„Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-ar fi reproșat Dăncilă lui Manda. Mai multe publicații au susținut că Dăncilă ar fi plâns în acea ședință. După reuniunea C.Ex. a PSD, Dăncilă s-a afișat alături de Olguța Vasilescu și a negat orice conflict.

 

Potrivit surselor din PSD, o altă direcție a strategiei acestui partid va fi asmuțirea electoratului USR împotriva lui Iohannis. Acestui electorat urmează să i se inoculeze idea că serviciile secrete, controlate de Iohannis, s-ar afla în spatele anchetei Rise Project. Liderii PSD urmau să se folosească de contactele din USR pentru a propaga acest mesaj.

 

Articolul integral pe NEWSWEEK