BREAKING NEWS: Prețul aurului A EXPLODAT!

Aurul ar putea atinge cel mai înalt nivel din 2013, în timp ce aurul atinge minum ultimilor patru ani, potrivit Bloomberg.

Creşterea preţului la 1.400 de dolari per uncie (n.r: 28,3 grame) este un scop „realist” pentru următoarele 2 luni, a transmis Stephen Innes, director de trading pe segmentul Asia Pacific în cadrul firmei de brokerage Oanda, scrie ZF.ro.

Dolarul a atins minimul ultimilor patru ani după ce Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin a confirmat scăderea monedei în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

În timp ce pieţele de capital au atins în mod repetat niveluri record în ultimele săptămâni, aurul continuă un marş susţinut, ajungând astăzi la 1.360 de dolari per uncie, cel mai bun nivel din august 2016.

Preţul aurului a crescut cu 10% de la mijlocul lunii decembrie, în timp ce dolarul a început să scadă, iar investitorii au căutat un refugiu în metalul preţios. Deţinerile de aur la casele de schimb au atins maximul înregistrat din 2013 până acum.

„Deprecierea dolarului şi riscul din ce în ce mai mare al unei corecţii pe pieţele de capital ar trebui să ajute aurul să devină şi mai valoros”, spune Daniel Hynes, analist în cadrul Australia & Noua Zeelandă Banking Group.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed