x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(7) "politic"

Bucureștenii au pierdut Parcul IOR. Cum s-a ajuns aici

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a explicat, în cadrul unui interviu pentru DC News, cum au pierdut bucureștenii Parcul IOR.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.07.2019, 12:32

”Bucureștenii, din perspectivă legală, au pierdut cele 12 hectare din Parcul IOR din 2005. El este proprietate privată de atunci. Dar, cum s-a ajuns aici? Terenurile, înainte să fie amenajate ca parc acum 60-70 de ani, erau niște câmpuri cu porumb. Ceașescu când a construit le-a lăsat ca locuri pentru spațiu verde, locuri pentru parc. Este extrem de important cine era primar faptul în anii 2000 când s-a aprobat PUG-ul. Terenurile au fost introduse în zona construibilă, în situația în care acolo erau spații verzi și locuri de joacă. ”a declarat Robert Negoiţă.

 

‘Ulterior, documentațiile întocmite au fost în această idee. Au venit să facă expertiză pe loc de joacă, pe un parc amenajat ca parc. Sunt instanțe de judecată care dau hotărâri împotriva legii. Eu vreau să îmi cresc copii într-o țară normală, iar acest fapt ține de fiecare dintre noi. ” a declarat Robert Negoiţă în studioul DC News.

 

‘Se pare că toată documentația a fost dusă la Primăria Generală înainte de 2004. Cu câteva luni înainte de finalul anului 2004, după realegerea la Primăria Generală (nr.red. a lui Traian Băsescu), documentația a fost respinsă cu notificare pentru că nu a corespuns din mai multe motive. Întrebarea este ce a intervenit între timp? La câteva luni, chiar în ultima zi de mandat la primărie pentru că a doua zi a devenit președintele României, ce s-a întâmplat de a semnat această retrocedare (nr.red Traian Băsescu) ? Aceasta a deschis poarta largă a tuturor nenorocilor care au urmat!.’ a declarat Robert Negoiţă în studioul DC News.