Bursele europene au închis joi în creştere, susţinute de aşteptările privind reducerea dobânzii de referinţă de către BCE

0

Indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 0,3%, sectoare specifice având o evoluţie mixtă.

Băncile au condus cu o creştere de 1,6%, în timp ce acţiunile companiilor de petrol şi gaze au scăzut cu 1,46% după un declin al preţului petrolului, miercuri.

De asemenea, acţiunile companiilor de tehnologie au avut o evoluţie negativă. Acţiunile companiilor aeriene au crescut pe măsură ce preţurile petrolului au scăzut, iar easyJet a raportat rezultate peste aşteptări.

Titlurile Lufthansa au încheiat ziua în creştere cu aproximativ 5,6%.

Între timp, titlurile companiei elveţiene ABB au crescut cu 6,26% pe baza profiturilor operaţionale care au depăşit aşteptările.

La începutul zilei, un membru al conducerii BCE, François Villeroy de Galhau, a declarat că banca centrală ar trebui să reducă ratele dobânzilor în iunie pentru a evita căderea în urma curbei inflaţiei.

Indicele german DAX a avansat cu 0,38%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,52%, iar indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,37%. Indicele FTSE MIB, al bursei din Milano, a crescut cu 0,74%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a urcat cu 1,23%.