Bursele europene au închis miercuri în creştere, iar indicele german DAX a extins un nivel record atins cu o zi în urmă

Indicele regional Stoxx 600 a crescut cu 0,6% până la închidere, acţiunile miniere înregistrând o schimbare bruscă de direcţie, pentru a urca cu 1,6%. Componenta automobilelor a crescut, de asemenea, cu 2,2%, în timp ce acţiunile de petrol şi gaze au scăzut cu 0,9%.

Indicele blue chip DAX al Germaniei a crescut uşor, extinzând nivelul record pe care l-a închis marţi.

Grupul de turism Tui a condus câştigurile individuale de acţiuni, cu un avans de 14%, deoarece investitorii au evaluat creşterea puternică a profitului pe întregul an şi prognoza proaspătă pentru profitul operaţional, privind o cu cel puţin 25% în 2024.

Acţiunile companiilor de vânzare cu amănuntul au scăzut, deoarece titlurile H&M au coborât cu 1,8% după ce analiştii Deutsche Bank au retrogradat acţiunile de la păstrează la vinde.

Nokia a continuat să sufere, acţiunile scăzând cu 6% după ştirea că gigantul american de telecomunicaţii AT&T va colabora cu Ericsson pentru lansarea unei reţele wireless de ultimă generaţie în SUA.

Indicele german DAX a urcat cu 0,75%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,66%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,34%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,81%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,19%.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri