Camera Consultanţilor fiscali: Multe afaceri se vor reloca în Bulgaria după majorarea TVA

„Nu cred că undeva în lume s-a întâmplat să se schimbe TVA în 3 zile”, a spus Dan Manolescu, vicepreşedinte la Camera Consultanţilor Fiscali.

S-a întâmplat în România. Ţara vuieşte de câteva zile că preţurile o vor lua razna. Nu va fi însă, chiar aşa spune vicepreşedintele Camerei de Consultanţilor Fiscali.

„Cred că va fi o încercare a comercianţilor să crească volumele prin menţinerea preţurilor. Cei care se vor grăbi să crească preţurile ar putea să piardă, nu se ştie oricum ce va fi în perioada următoare”, este de părere Dan Manolescu.

Se ştie că românul este inventiv. mai ales cei care locuiesc la graniţele ţării şi care ar putea merge la vecini, nu doar pentru turism, ci si pentru cumpărături. Mai des decât o făceau până acum. „Cred că mai mulţi români vor merge în Bulgaria  pentru că preţurile sunt mai mici”, crede vicepreşedintele Camerei de Consultanţilor Fiscali.

Banii ar putea ieşi din ţară şi altfel: prin relocarea unor afaceri. Bulgarii de exemplu, au TVA de 20% şi cota unică de 10 procente.

„Sunt genuri de business-uri în care se poate face uşor o relocare. Muţi un birou, câţiva oameni, comntractele sunt gestionate prin telefon, electronic  totul e mai mult virtual. Un exemplu ar fi companiile ce fac aşa zisa agenturare în transporturi”, a mai adăugat Manolescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed