Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori are loc în România. ”Este o mare onoare pentru noi”

Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, și va avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Antonio Jose Silva, președintele European Aquatics, alături de sportivii David Popovici, Vlad Stancu (ambii din echipa României), Sophia Hansson (Suedia) și Andreas Vazaios (Grecia) au fost prezenți, astăzi, la conferința de presă de dinaintea startului Campionatului European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori.

Camelia Potec:
“În primul rând doresc să urez bun venit tuturor în România. Este o mare onoare pentru noi să organizăm în România o competiție precum Campionatul European de înot în bazin scurt pentru seniori. Mulțumesc European Aquatics pentru șansa de a găzdui o astfel de competiție. Am făcut eforturi deosebite pentru a pregăti acest concurs. Pentru noi era important să avem o echipă numeroasă. Sperăm că fiecare sportiv se va simţi în largul lui, că fiecare va reuşi cei mai buni timpi personali, iar la sfâşitul Europenelor va putea spune că a fost o competiţie grozavă şi că s-a simţit foarte bine în apă. Și nu doar toată echipa noastră, ci şi ceilalţi participanţi la Europene”.

David Popovici:
“Faptul că această competiţie se organizează atât de aproape de casă este o oportunitate grozavă de a arăta publicului un show grozav. Ne vom distra. Sincer să fiu, singurul lucru şi cel mai bun lucru pe care pot să îl fac pentru acest sport este să fiu bun, să înspir copii. Atâta timp cât pot inspira copii şi pot promova un stil de viaţă sănătos mă simt bine. Este un concurs foarte important pentru mine. Mie îmi place mai mult să înot într-un bazin lung, dar este o ocazie foarte bună să ne perfecţionăm. Vreau să le urez succes colegilor mei şi tuturor participanţilor”.

Vlad Stancu:
“Este o mare bucurie, pentru că o asemenea competiţie cu renume se va desfăşura în România. Va fi un fel de pregătire, de provocare, să mă lupt cu cei mai mari şi de-abia aştept. Este un bazin foarte bun, foarte tare. Va fi spectacol cu mai multe ţări, fanii mai multor ţări vor face să fie o nebunie în tribune. Nu mă gândesc la medalii, vreau să am timpi mai buni decât la Naţioanale. Mă bucur că o să am cu cine să mă întrec. Voi avea adversari foarte puternici. Veniţi să ne susţineţi, avem nevoie”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed