AcasăPoliticCând va deveni, de fapt, Marcel Ciolacu premier. Depinde sau nu de...

Când va deveni, de fapt, Marcel Ciolacu premier. Depinde sau nu de grevă?

Potrivit unor surse politice, rocada guvernamentală ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Partidele din coaliție speră că până cel târziu joi, Marcel Ciolacu să devină premier.

Totodată, același surse politice susțin că rocada se va produce indiferent de deznodământul grevei din educaţie. Așadar, se reiau discuţiile privind noua structură a Executivului, care ar urma să conţină 18 ministere dar şi dacă UDMR va face parte din viitorul Executiv.

Se pare că momentul cel mai așteptat de PNL și PSD este aproape aici. După mai multe amânări datorate grevei din sistemul de educaţie, rocada guvenamentală pară să se întâmple, de data asta.

Ciucă a tot amânat să spună când pleacă

Deși până acum anunţul deciziei premierului Ciucă privind depunerea mandatului a fost amânat din cauza tensiunii provocate de greva din învăţământ, procedurile ar urma să fie demarate indiferent dacă greva din educaţie se încheie sau nu.

Așa cum s-a mai discutat, se păstrează decizia privind reducerea numărului de ministere la 18, potrivit deciziei coaliţiei, iar partidele umează să decidă cum îşi împart portofoliile dar şi dacă UDMR va rămâne în Guvern, în condiţiile în care se doreşte preluarea portofoliilor deţinute de cei de la UDMR, ministerele Mediului şi Dezvoltării.

Când se vor întâlni liderii UDMR

Liderii UDMR se reunesc, vineri, într-o şedinţă a conducerii, pentru a analiza variantele pe care le are la dispoziţie.

PSD şi PNL urmează să aibă şi şedinţe ale forurilor de conducere, imediat după declanşarea rotativei. Negocierile dintre cele două partide fie vor merge pe respectarea protocolului fie se va negocia fiecare minister în parte, fără să se mai ţină cont de înţelegerea iniţială.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.