Cât au ajuns să coste hamsiile cu usturoi în Vama Veche! Preț de speriat să stai la cort în satul ce, cândva, era cel mai accesibil loc de pe litoral

Vama Veche, odinioară un refugiu accesibil pentru turiștii dornici de distracție pe litoralul românesc, se confruntă acum cu o creștere alarmantă și dementă a prețurilor. Această tendință se observă chiar și în prețul banalei porții de hamsii cu usturoi, un sortiment estival iubit și, cândva, accesibil.

Prețuri uluitoare pentru o porție de hamsii

Ceea ce era odinioară o gustare ieftină a devenit acum un lux. Pe străzile din Vama Veche, o porție de hamsii cu usturoi costă 25 de lei, pe terase prețul ajunge la 35 de lei, iar în restaurante prețul pentru aproximativ 200 de grame de hamsii poate depăși 40 de lei. Această creștere abruptă a prețurilor transformă Vama Veche într-o destinație mai puțin accesibilă pentru mulți turiști.

Prețuri colosale într-un sat: lăcomia comercianților și neimplicarea autorităților

Creșterea prețurilor este atribuită lăcomiei comercianților și neimplicării autorităților. În ciuda faptului că multe dintre străzile satului nu sunt asfaltate, prețurile au fost „umflate” la nivelul celor din stațiunile estivale europene de lux. De exemplu, o sticlă de apă de doi litri în magazinele alimentare locale costă de la 10 lei.

Prețurile la cazare în Vama Veche. Aproape 100 euro să pui cortul tău într-o curte

Cazarea în Vama Veche nu este nici ea mai ieftină. Conform unui important site de booking, tarifele pornesc de la 500 de lei pentru un sejur de două nopți la un hotel de trei stele. La patru stele, prețul urcă la 1.900 de lei pentru două nopți, iar la cinci stele, tarifele ajung la 2.730 de lei pentru același interval. Pentru cei care doresc o experiență de glamping (un concept ce combină glamourul cu campingul), prețul este de 480 de lei pentru două nopți. Chiar și campingul într-o curte poate costa 240 de lei pentru două nopți. O casă situată la 200 de metri de plajă poate ajunge la 3.420 de lei pentru două nopți.

Cât au ajuns să coste hamsiile cu usturoi în Vama Veche

Prețurile de speriat din Vama Veche! Cât costă să închiriezi un șezlong și să vizitezi toaleta

Vama Veche nu mai este locul accesibil și boem de odinioară. Prețurile au crescut dramatic, afectând totul, de la mâncare la cazare. 2 lei te costă o vizită la toaletă și 40 lei închirierea unui sezlong în cursul săptămânii.

Turiștii care alegeau această destinație pentru atmosfera sa relaxată și costurile reduse trebuie acum să își reconsidere opțiunile, pe măsură ce, nejustificat, satul fără toalete publice, Vama Veche se aliniază din ce în ce mai mult cu prețurile stațiunilor de lux europene.

Cât au ajuns să coste hamsiile cu usturoi în Vama Veche. Preț de speriat să stai la cort în satul ce, cândva, era cel mai accesibil loc de pe litoral

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed