Cât costă să faci specializare cu Denis Ștefan! Cu ajutorul cailor ajută micuții cu probleme

Denis Ștefan transformă viețile copiilor cu probleme prin hipoterapie. Pasiunea actorului pentru cai a devenit o mică afacere.

Denis Ștefan s-a întors la actorie după o lungă pauză însă continuă să lucreze alături de cai, pasiunea sa cea mare. Mai mult, a devenit un exemplu remarcabil de cum pasiunea și dorința de a face bine pot transforma vieți. Cel ce l-a dublat pe faimosul Andy Garcia în Modigliani (unde a jucat cu celebrul star de la Hollywood), dar și din ”Inimă de țigan”, ”Regina”  ori ”Păcală se întoarce”, face mai nou terapie cu cai. Adică hipoterapie. Prin intermediul acestei forme speciale de terapie asistată de cai, actorul reușește să aducă zâmbete și speranță celor care au nevoie de ajutor.

Cât costă să faci specializare cu Denis Ștefan!

Îndrăgostit de călărie – și recunoaște că i-a schimbat complet viața- , Denis Ștefan a dezvoltat un centru de acreditare în terapii complementare de recuperare pentru personele cu dizabilități psiho-motorii, abordând ca metodă terapia cu ajutorul calului. Aceasta este o metodă de terapie care utilizează mișcările ritmice ale calului pentru a îmbunătăți echilibrul, coordonarea, forța și capacitatea motorie a pacienților.

Denis Ștefan a început cu dresajul de cai pentru filmări și acum conduce o fundație -”Caii României”- care se ocupă ci workshop-uri și demonstrații instrucționale în care prezintă prezintă în întreaga țară inteligența cailor dresați.

Însăși actorul supervizează cursurile alături de un psihoterapeut și un doctor. Cât despre prețul cursurilor, acestea se împart pe două module, primul  adresat specialiștilor în recuperarea copiilor cu dizabilități cât  și persoanelor care doresc să se implice în această activitate, iar cel de-al doilea se adresează specialiștilor acreditati în lucrul cu copiii cu dizabilităti. Cursurile se întind pe trei zile pline (în zilele de vineri, sâmbătă și duminică) și costă 6.500 lei de persoană.

Ce este hipoterapia, în care școlește terapeuți Denis Ștefan

Hipoterapia, cunoscută și sub denumirea de terapie asistată de cai, este folosită în tratamentul diverselor afecțiuni fizice și mentale. Printre beneficiarii acestei terapii se numără copii și adulți cu dizabilități motorii, autism, sindrom Down, paralizie cerebrală, dar și persoane care se recuperează după accidente sau traume emoționale. Mișcările naturale ale calului ajută la stimularea sistemului nervos central și contribuie la dezvoltarea abilităților motorii și cognitive ale pacienților.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed