Cat costa un sejur de 1 Mai la Mamaia

Hotelierii de pe litoral sunt optimiști și spun că pentru vacanţa de 1 Mai preţurile pornesc de la 60 lei/persoană/noapte la hotelurile de 3 stele, de la 100 lei/persoană/noapte la hotelurile de 4 stele şi de la 229 lei/persoană/noapte la hotelurile de 5 stele, în funcţie de serviciile pe care le oferă fiecare unitate de cazare. Este vorba însă de prețuri minime.

În realitate, vorbim despre sume mai mari. Am făcut un calcul la unul dintre hotelurile mari de patru stele din Mamaia. Cazarea pentru 3 nopți, cu intrare pe 30 aprilie și ieșire pe 3 mai, costă 1.697 de lei. Vorbim despre o cameră de două persoane – de fapt, despre cea mai ieftină cameră dublă din hotel. Dacă sunteți romantici și vreți să aveți vedere la mare, nu la parcare, veți fi nevoiți să plătiți de la 2.018 lei în sus. În toate sumele acestea este inclus prânzul. La prețul minim, de 1.697 de lei, vorbim însă de o sumă de 282 de lei/persoană/noapte, deci mult peste cei 100 de lei anunțați de Asociația Litoral Delta Dunării.

Am făcut un calcul și pentru un hotel de 3 stele, în aceleași condiții ca mai sus. Suma totală de plată: 802 lei, deci 133 de lei de persoană pe noapte. În cazul acesta însă aveți numai micul dejun inclus. Se observă, de asemenea, o diferență mare față de cei 60 de lei anunțați de hotelieri. La aceste sume se mai adaugă transportul și banii necesari pentru cină  și alte distracții, iar aici bugetul nu are limite.

 

Citiți mai multe pe romanialibera.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed