AcasăPoliticCătălin Drulă, semnal de alarmă: PNRR este în pericol! Inclusiv cea mai...

Cătălin Drulă, semnal de alarmă: PNRR este în pericol! Inclusiv cea mai mare autostradă

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă afirmă că proiectul autostrăzii A7, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră prevăzut în vreunul dintre planurile naţionale de redresare şi rezilienţă, nu avansează. Întrebat dacă, în opinia sa, implementarea PNRR este în pericol, fostul ministru a răspuns afirmativ.

“Cu PNRR-ul îşi dau cu stângul în dreptul şi asta chiar mă îngrijorează, că ăsta nu e planul lor, e planul nostru, al României, aş vrea să ştiu că se întâmplă lucruri bune acolo. Ştiu ce am lăsat la Transporturi, spre exemplu, ştiu cum nu progresează autostrada A 7, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din toate PNRR-urile din Europa, din toate cele 27 de state membre”, a afirmat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Digi 24, informează News.ro.

Întrebat dacă PNRR este în pericol, Drulă a răspuns: “Da, la ritmul actual de implementare este în pericol”.

El a explicat că “o autostradă nu poţi să o cumperi de pe raft”, arătând că dacă licitaţia pentru autostrada A 7 pe tronsonul Focşani – Bacău nu a fost lansată, parcurgerea întregii proceduri de atribuire a contractului şi a lucrărilor pune în pericol termenele de implementare.

El a precizat că şi pe primul tronson al A 7, Ploieşti – Buzău, a fost lansată licitaţia anul trecut în iunie, au fost depuse ofertele în septembrie şi nici până în prezent nu au fost evaluate ofertele depuse, termenul fiind prelungit.

Ultimele Articole