Ce alimente cancerigene sunt în fiecare zi pe mesele românilor

Specialiştii în nutriţie trag un nou semnal de alarmă cu privire la pericolele alimentaţiei actuale. Mai multe produse alimentare au afectat starea de sănătate a oamenilor în perioada modernă, printre care zahărul rafinat, făina albă, sărurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari, organismele modificate genetic (OMG), a subliniat prof. dr. Pavel Chirilă, în cadrul unei dezbateri organizate de Clinica FitoPlus. Aceste alimente trebuie consumate cu mare moderaţie sau chiar eliminate din alimentaţie, a adăugat specialistul, explicând că au efect cancerigen, dar că provoacă şi afecţiuni precum hepatita cronică, alergii, boli autoimune.
„Sărurile nitrice se combină cu aminele din carne şi produce nitrozamină, care cauzează cancer la şobolani. În 14 zile, animalele dezvoltă tumoare canceroasă. Persoanele care consumă mezeluri riscă această boală. (…) Până acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg, că nu ar fi toxică“, a arătat dr. Chirilă.

Citeste mai mult: adev.ro/nwky8f

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed