Ce măsuri pregăteşte Guvernul pentru relansarea economiei (VIDEO)

Impozitul unic pentru firmele mici va fi eliminat din toamnă

„Printre ele, menţinerea neimpozitării profitului reinvestit, dar şi legea care vizează sprijinirea tinerilor întreprinzători, aşa-numitele start-up-uri, care vor beneficia de susţinere din partea statului modificarea plafoanelor de ajutor de stat pentru întreprinderilor mici, în sensul coborârii acestora, adică firmele care angajează şomeri şi care aduc investiţii vor beneficia prin ajutoare de stat„, a declarat premierul Emil Boc.

Premierul a precizat că, în acest sens, se lucrează la o serie de acte normative, care vor fi dezbătute cu parlamentarii la Ministerul Finanţelor, pentru susţinerea acestora. Emil Boc a vorbit şi despre eliminarea impozitului minim şi introducerea celui forfetar.

„Nu a fost o greşeală, la vremea lui, impozitul minim şi-a atins scopul şi acela de a putea elimina de pe piaţă acele firme-fantomă care serveau la tot felul de tranzacţii mai mult sau mai puţin corecte”, a spus Boc.


Oferta lui Boc: Salariile bugetariilor cresc şi scad în funcţie de PIB. Salariu minim 640 de lei în 2011

În ceea ce priveşte modificarea salariului minim pe economie, premierul a afirmat că Guvernul negociază acum cu sindicatele şi patronatele, iar o decizie se va lua în perioada următoare.

Guvernul a propus sindicatelor o nouă lege a salarizării care presupune o variaţie a nivelului de salarizare în funcţie de procentul din Produsul Intern Brut alocat fondului de salarii. Reprezentanţii sindicatelor consideră inacceptabilă această propunere, având în vedere că în aceste condiţii salariile ar putea chiar să scadă.

Salariu minim de 640 de lei în 2011

O altă propunere a guvernului se referă la salariul minim pe economie care ar urma să crească la 640 de lei anul viitor, de la 600 de lei în prezent. Reprezentanţii sindicatelor susţin că un nivel redus al salariului minim încurejează munca la gri, având în vedere că o treime dintre salariaţi sunt plătiţi cu salariul minim, iar diferenţa o primesc în plic.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed