Ce rol au, de fapt, bujiile auto?

Ce rol au, de fapt, bujiile auto? Cu siguranță ai auzit măcar odată cuvântul ”bujie”, însă cât de importantă este ea la o mașină și ce rol are? Aflăm chiar acum.

În primul rând, trebuie să știi că bujia este o componentă esențială a mașinii, această piesă fiind constituită din doi electrozi unde se produce o scânteie specifică, electrică.

Ce rol au, de fapt, bujiile auto?

Astfel, datorită ei se poate aprinde amestecul carburantului din motoarele cu explozie. Bujiile au formă cilindrică, iar puterea de ardere le este dată de mărime.

În ceea ce privește rolul bujiilor, trebuie să știi că acestea sunt esențiale pentru bunăfuncționare a automobilului, aceste componente fiind direct responsabile de pornirea motorului.

Ce rol au, de fapt, bujiile auto?

În cazul mașinilor pe benzină, ea se face electric. Tensiunea electrică provenită de la baterie se multiplică datorită ajutorului de la bobinele de inducție, alimentandu-se astfel, bujiile.

Ce rol au, de fapt, bujiile auto?

Pe de altă parte, pentru motorul diesel, situația este diferită. Rolul bujiilor incandescente la motorul diesel este de a emană căldură suficientă în camera de ardere, ajutând la crearea unui mediu ideal în care se facă autoaprinderea carburantului, scrie roauto.ro. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed