Ce salarii primesc tinerii pentru a se juca pe calculator

Totodată, joburile de pro­gra­matori în zona de jocuri video care nu necesită experienţă pe piaţa muncii sunt plătite şi cu salarii de  600- 800 de euro.

 

La nivel de industrie, sala­riul mediu este de circa 1.000 de euro net pe lună, după cum spun specialiştii din domeniu şi chiar şi unii game tester-i îşi pot majora salariile dacă lucrează peste program sau în weekend.

 

În acelaşi timp, salariul mediu la nivelul întregii economii locale este de circa 380 de euro net pe lună, reiese din datele In­stitutului Naţional de Statistică.

 

„Printre cel mai greu de găsit sunt specialiştii pe zona de creaţie a jocurilor video, pentru că nu se fac cursuri în acest sens în şcoală, nu există module de game design, ci trebuie să fii pasionat de jocuri şi autodidact. Vrem ca în curând să dezvoltăm astfel de cursuri pentru a putea acoperi din golul de pe piaţă“, spune Andrei Istrate, fost lead level de­signer al Ubisoft România şi cofondator al Romanian Game Deve­lopers Asso­cia­tion.

 

La finalul anului trecut, cei mai mari patru angajatori din industria de gaming din România aveau împreună venituri de aproape 67 de milioane de euro, liderul pieţei, Ubisoft depăşind pragul de 27 mil. euro (în creştere cu peste 22% faţă de 2012), potrivit informaţiilor de la Ministerul de Finanţe.

 

Citiți mai multe pe zf.ro.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed