x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Ce se întâmplă? ”Dacă o vedem pe sora lui Kim Jong-un la TV, ceva nu e în ordine!”

Ceva se întâmplă în Coreea de Nord, susține un prieten al dictatorului.

Author: Mihai Voican | Sursa: DIGI24 | Publicat: 22.05.2020, 17:32

Dennis Rodman (58 de ani), cunoscut ca un apropiat al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a insinuat că aparițiile tot mai dese ale surorii acestuia, Kim Yo Jong, sunt o dovadă că lucrurile nu sunt deloc normale la Phenian.

 

În emisiunea ”Good Morning Britain”, ex-baschetbalistul a afirmat că are legături în Coreea de Nord și știe ce se întâmplă în țară.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

”Tot ce pot să-ți spun e că dacă o vedem pe sora lui la TV, conducând practic țara, înseamnă că ceva nu e în ordine”, i-a transmis Rodman moderatorului. ”Amintiți-vă când a plecat în Coreea de Sud înainte să o facă el, nu uitați de asta”, a adăugat fostul sportiv.

 

În urmă cu câteva săptămâni, s-a zvonit că Kim Jong-un, în vârstă de 36 de ani, ar fi murit în urma unei intervenții chirurgicale nereușite. Atunci, fostul star de la Chicago Bulls se ruga să fie doar ”zvonuri”. ”Sper că Mareșalul nu este bolnav”, afirma el.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

Deși Coreea de Nord este cunoscută ca o societate patriarhală, unde puterea e transmisă de la fiu la fiu, Kim Yo Jong (32 de ani) a preluat tot mai multe atribuții la Phenian. Sora dictatorului este pe lista neagră a SUA, pentru ”abuzuri severe asupra drepturilor omului”.

 

Rodman și Kim Jong-un, ”morți de beți”

Rodman, care l-a cunoscut pe Kim în 2013 și a legat o prietenie strânsă cu acesta, a fost adesea un intermediar între Statele Unite și Coreea de Nord. În 2014, fostul jucător din NBA a adus o echipă de americani la Phenian, ca să joace în prezența tânărului dictator.

 

”Am luat cina şi tot ce-mi mai amintesc e că eram morţi de beţi. El a început să cânte la karaoke, iar eu n-aveam nici cea mai mică idee ce spune. Toată lumea aplauda.

 

Apoi a apărut o trupă de 18 fete şi acestea ne-au cântat o meldie. Una singură! Era coloana sonoră din Dallas”, a rememorat Rodman una dintre întâlnirile cu dictatorul de la Phenian.

 

Articolul integral pe DIGI24