Ce sumă modestă încasează Florin Piersic de la statul român. Continuă să muncească, la 86 de ani

Simbol al teatrului și cinematografiei românești, Florin Piersic nu s-a plâns niciodată de pensia sa, una modestă după prodigioasa sa carieră în teatru și cinematografie.

În vârstă de 86 de ani, Piersic, poate cel mai iubit actor român dintotdeauna primește lunar o sumă rușinos de modestă pentru un artist ce a încântat generații de români.Este vorba de circa 2000 de lei lunar. Prin grija celor din breasla artistică uniți sub Uniunea Teatrală din România (UNITER), actorul mai încasează lunar 2700 de lei, indemnizație lunară pentru cei 65 de ani petrecuți pe scenă.

Pare incredibil însă aceasta sunt încasările marelui artist român de la stat și organizațiile artistice la care a cotizat. Încă în activitate, în ciuda venerabile sale vârste, Florin Piersic, decorat cu Ordinul național ”Steaua României”, cea mai înaltă distincție oferită de statul român, continua să muncească, să facă ceea ce știe mai bine, să încânte și să mulțumescă publicul.

Ce sumă modestă încasează Florin Piersic de la statul român

Artistul se declară fericită să urce pe scenă și face echipă cui Medeea Marinescu în piesa ”Străini în noapte”, cu care colindă țara. De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetățean de onoare” al mai multor orașe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați.

Născut din părinți bucăvineni, Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă teatrală și cinematografică București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an. Debutul cinematografic s-a produs în 1957, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”, iar, de atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed