CEC Bank acordă o finanţare de 15 milioane de euro producătorului de carne care deţine brandul Cocorico

”CEC Bank continuă să susţină producătorii români şi acordă o linie de credit de 15 milioane de euro pentru finanţarea activităţii curente a unuia dintre cei mai mari jucători din industria de produse alimentare din România, AAylex ONE – producătorul brandului Cocorico. PCF Investment Banking – a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv al AAylex ONE în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei”, anunţă banca.

AAylex ONE este unul dintre cei mai mari producători de carne proaspătă de pui din Europa, cu o experienţă de 40 de ani de producţie.

AAylex ONE are peste 2.500 de angajaţi şi estimează o cifră de afaceri de peste 1,3 miliarde de lei la sfârşitul lui 2022. Compania este în top 3 producători de carne de pasăre din România, fiind una dintre cele mai mari companii integrate pe verticală la nivel naţional.

AAylex ONE deţine două fabrici de nutreţuri de mare capacitate, ferme de reproducţie, incubaţie şi creştere pui, un abator performant echipat cu tehnologie de ultimă generaţie, precum şi două fabrici de procesare produse inovative cu valoare adăugată.  

„Suntem alături de afacerile româneşti şi ne bucurăm că putem susţine un jucător local cu tradiţie să-şi continue dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie. Aaylex – un grup dezvoltat de antreprenori români este una dintre poveştile de succes din industria alimentară autohtonă: a ajuns unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă şi se dezvoltă în continuu, cu soluţii inovative şi adaptate nevoilor de pe piaţă”, a declarat Bogdan Neacşu, director general CEC Bank. 

La finalul anului trecut, în urma unui proces de fuziune prin contopire, grupul a reuşit o premieră în România, integrând într-o singură companie – AAylex ONE, 16 dintre entităţile sale.

”Prin obţinerea acestui credit, ne bucurăm să extindem parteneriatul nostru cu CEC Bank, având certitudinea că această colaborare demonstrează fără îndoială sustenabilitatea afacerii AAylex ONE şi a pieţelor pe care activăm”, a declarat Bogdan Stanca, fondator şi preşedinte directorat AAylex ONE. 

Anterior, în 2021 CEC Bank împreună cu EximBank au finanţat cu 20 milioane de euro expansiunea Grupului AAylex, prin preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje şi de “pui de o zi” din România şi este parte din sindicatul de 5 bănci care au acordat, în martie 2022, o finanţare sindicalizată de 431 milioane lei pentru consolidarea împrumuturilor grupului AAylex ONE. 

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 53,3 de miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2022. 

CEC Bank este o bancă universală pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking, mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online. 

AAylex ONE (proprietar al brandului Cocorico) are peste 2.500 de angajati. Compania deţine fabrici specializate în prepararea hranei puilor, ferme de reproducţie, incubaţie şi creştere a puilor, un abator dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, cu o capacitate anuală de peste 100.000 tone de carne, unităţi de fabricaţie produse ’’ready to eat’’ din Europa, unităţi de ambalare şi distribuţie, laboratoare pentru fiecare ciclu de producţie, precum şi bucătărie industrială, unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum.   

PCF Investment Banking este cel mai important consultant local în domeniul serviciilor de finanţări şi investiţii corporative, M&A (fuziuni şi achiziţii) şi atragere de investiţii. Compania a consiliat peste 100 de companii locale şi internaţionale, finalizând tranzacţii cu o valoare de peste 2.5 miliarde de euro. 

  

  

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed